Vyhodnocení soutěže

01.06.2015 09:10

A máme červen, tudíž jsme zase o kousek blíž k prázdninám. Počasí konečně začíná připomínat léto a v našich hlavách se rýsují plány na dovolenou. S koncem května jsem musel říct stop naší cestovatelské soutěži. Děkuji všem, kteří nám zaslali svůj příběh a tím oživili naše internetové stránky. Věřím, že si třeba někdo najde v povídkách inspiraci pro vlastní budoucí výlet. Pokud se tak stane, určitě mi napište a já vaši zprávu předám autorovi příběhu, zajisté bude mít radost, to vím z vlastní zkušenosti. Nám se totiž něco podobného stalo zrovna minulý týden.

Měli jsme poslední besedu jarní sezóny v Komorní Lhotce a po jejím konci přišla za Jirkou jedna paní. Tiskla mu ruku a říkala, že v neděli vyjíždí na dovolenou přesně podle našeho návodu. Přečetla prý naši knihu Střípky z Evropy a doslova ji uchvátilo Švýcarsko. Rozhodli se tedy s manželem, že pojedou přesně v našich stopách. Knížku si berou s sebou, aby se někde neztratili a dokonce nám slíbili občasné zprávy s čerstvými zážitky. To je paráda, moc se těšíme a budeme díky nim vzpomínat na známá místa, kde nám bylo tak dobře. Určitě oprášíme fotky a přeneseme se do minulosti.

Ale zpět k soutěži, musím přece vyhlásit vítěze. Tak trochu jsem v dnešním příspěvku už naznačil, kdo vyhrál. Nejvíce se nám líbil příběh Václava Blatníka s názvem Splněný sen. Asi je každému jasné, že se odehrával ve Švýcarsku. Tak teď jen nevím, jestli to panu Blatníkovi vlastně nevyhrála paní z přednášky, že nás naladila na tuto zemi. Ale ne, Václav vyhrál zaslouženě, i když celá řada příběhů stojí těsně za ním a autoři byli vítězovi důstojným soupeřem. Jak jsem slíbil, všichni vyhrávají jednu z našich knih a šampion ještě něco navíc. Dárky k vám doputují tento týden. Ještě jednou všem děkujeme a doufám, že se příště opět zapojíte. Ano, samozřejmě chystáme další soutěž, která bude pro změnu fotografická. Pravidla vyhlásím jako loni těsně před prázdninami, ať máte od nás domácí úkol na léto...