Soutěž Tip na výlet

26.10.2015 09:46

Před časem jsme vyhlásili soutěž, ve které sbíráme zajímavé tipy na výlet. Měli jsme v plánu ji tento týden ukončit, ale rozhodli jsme se termín ještě o měsíc posunout. Důvod je prostý, neobesílali jsme hromadně všechny naše příznivce, a tak se o naší soutěži dozvěděli jen ti, kteří pravidelně navštěvují naše internetové stránky. Informaci podáváme také na našich besedách a ty jsou v plném proudu. Rádi bychom nasbírali ještě nějaké další tipy na výlet a proto foťte, prohlížejte své fotografické archivy a posílejte nám svá oblíbená místa. Nenechávejte svou přihlášku do soutěže na podlední chvíli, prosím. Děkujeme.

A ještě k fotografiím. Minulý týden jsem po velmi dlouhé době přednášel o Novém Zélandu. Při té příležitosti jsem si uvědomil, jak šla technika za ty roky kupředu. Snímky, které jsem pořídil v roce 2004 a 2007 obyčejným foťákem, jaký se dnes už ani nevyrábí, svou kvalitou zdaleka nedosahují dnešních možností. A přesto musím říct, že mám ten můj Zélandek nejraději ze všech zemí, teda po Česku samozřejmě. Besedu jsem si parádně užil, zavzpomínal a v koutku duše i zatoužil se na Nový Zéland ještě někdy v životě podívat.

Teď těm klukům šikovným aspoň fandím na mistrovství světa v rugby. All Blacks se dostali do finále a bude to rvačka jak se patří, vždyť soupeřem je velký rival z Austrálie. Co se v těchto dnech děje u protinožců si ani neumím představit. Rugby je pro obě země národním sportem, půjde doslova o životy. Při různých příležitostech jsem zjistil, že se mnoho lidí na zápasy dívá, přestože u nás není tento sport nijak zvlášť populární. Doma máme zase velký souboj, Jirka jako naschvál fandí Austrálii. V sobotu 31.10.2015 se určitě dívejte, bohužel i za nás, protože my máme ve stejný čas besedu.

Připojuji odkaz na minulé mistrovství, které vyhráli naši a mají šanci jako první země světa titul obhájit. Držme pěsti. Mimochodem, hymnu zpívá moje oblíbenkyně, pouštěl jsem si to několikrát a pokaždé měl husí kůži.... ALL BLACKS