Slovo úvodem

06.01.2014 23:41

 

V závěru minulého roku jsem slíbil, že zvýším aktivitu na našich internetových stránkách. A protože rád své sliby plním, chtěl bych vám představit své plány pro letošní, pro nás tak významný rok. Budeme slavit deset let našeho cestování.

Budeme si doma hrát a vzpomínat na všechno pěkné, co se nám v minulých deseti letech povedlo. Pokud chcete, můžete být při tom a pravidelně nebo třeba občas se podívat, co je na www.jirkamara.cz nového. Vždy v pondělí najdete v této rubrice nějakou zajímavou informaci a já budu jen doufat, že vás opravdu zaujme a budete s námi náš cestovatelský příběh znovu prožívat.
Naše internetové stránky chceme postupně vylepšovat. Máme v plánu založit fotogalerii ze všech našich dosavadních výprav, možná vymyslíme i nějaké soutěže nebo kvízové otázky. Pokud zaregistrujeme z vaší strany aktivní zájem, pak třeba vytvoříme i Klub přátel, kteří by chtěli a mohli aktivněji vstupovat do našeho života. Máme takový malý, i když možná spíš velký nápad, jak i s vaší pomocí Jirkovi naplňovat volný čas…ale zatím nechci předbíhat, abych to nezakřiknul.
Takže pouze naznačuji, že se nechceme dívat jen do minulosti a určitě do aktuálních zpráv časem přidáme něco ze současného života i našich plánů do budoucna. Jak už jsem psal v novoročním přání, letošní rok je pro nás Velkým výročím, ale také rokem prvním, v němž se budeme učit znovu žít.
Náš syn díky své nemoci ztratil schopnost sám dýchat, proto mu doktoři udělali tracheostomii a teď dýchá skrz hadici připojenou na plicní ventilátor. Po dvou měsících strávených v nemocnici, se přesně na Vánoce dostal i s přístrojem domů. Od té doby se znovu usmívá a je plný optimismu i odhodlání něco neobvyklého v životě dokázat.
Jirka se opět projevil jako velký bojovník a mně osobně vehnal slzy do očí. Slzy, které znamenají radost a štěstí prožívat život v jeho blízkosti. Samozřejmě, že bych mu přál především uzdravení, ale v tomto směru mu osud nepřál. A tak mu přeji alespoň neutuchající sílu žít svůj život naplno. My všichni, a tím počítám i každého, kdo nám v našem úsilí pomáhá, uděláme všechno, co je v našich silách, aby se Jirkovi podařily uskutečnit jeho sny a přání. Postupně vám je představíme, jen nám dejte trochu času, naučit se žít nový život a zjistit, co všechno zvládneme, abychom Jirku něčím příliš bláznivým neohrozili na životě.
Za celou rodinu slibuji, že se nevzdáme a budeme se rvát, co nám budou síly stačit. Buďte s námi, sledujte nás a třeba nám občas napište. Uvítáme i připomínky, co byste na našich webových stránkách chtěli mít.  Budeme rádi, pokud náš způsob života kohokoliv z vás povzbudí a třeba i popíchne ke splnění vlastních snů…
Pozor, pozor!! Blíží se klíčové datum, 12. ledna. Už za týden zavzpomínáme, co se stalo přesně před deseti lety a co všechno nám tento den pro budoucí život přinesl. Mějte se krásně a ještě jednou přeji všem našim příznivcům hodně zdraví, štěstí i síly překonávat všechny životní překážky. Nechť je pro vás rok letošní pokračováním předchozích úspěchů nebo rokem prvním jako pro nás...