Reportéři ČT

18.10.2015 19:42

Minulé pondělí odvysílala Česká televize o nás reportáž. Mnozí z vás ji viděli a někteří nám na ni napsali i svůj názor. Reakce byly většinou pozitivní, což jsme samozřejmě rádi. Ozvali se nám také pro nás úplně neznámí lidé a celá řada vozíčkářů nebo pacientů připojených na plicní ventilaci jako náš Jirka. Mnoho z nich náš syn snad povzbudil, a to je moc dobře. Dovolím si připojit jednu reakci ze Slovenska, musíme se přece vzdělávat i v cizích jazycích a tenhle není tak těžký :-)

 

Ahoj Jirko,

akurát som pozerala reportáž o tebe na ct reportéri. Tvoj príbeh ma tak nadchol, ze ti musím hneď napisat, mam tiez dystrofiu a baví ma cestovanie, s priateľom chodíme zatiaľ len po Európe a tiez keď vyrážame ma povlači kde si zmyslím ( prales sme este ale nedali) chcem Ti vlastne len povedať, ze Ti strasne držím palce a nech este vidíš kus sveta, Tvoja rodina ma všetok môj obdiv! Veľa zdravia prajem, s pozdravom Ika

 

Taky vám musím trošku poodhalit zákulisí tvorby reportáže. Natáčeli s námi celé dva dny, videomateriálů vzniklo jak na celovečerní film. Nakonec z toho byl dokument asi na 14 minut, jenže ten byl následně zkrácen na polovinu. Výsledek tedy není úplně to, co mělo být, ale podle reakcí soudím, že diváci byli spokojení a to je důležité. Třeba se někdy podaří odvysílat v nějakém jiném pořadu mnohem víc, když už jsme překonali stud a vyždímali ze sebe nějaké to slovo. Z herců zabodovala na celé čáře Monika, což jsme tak trochu čekali, my ostatní jsme přece jen trošku opotřebovanější a tím možná smutnější. Nějak se nám úplně vždycky nedaří usmívat, když nás někdo trápí otázkami na tělo.

Kdo reportáž propásl a chtěl by se podívat, pak může kliknout na odkaz ... Reportéři ČT a pak už jen na otevřené stránce spustit minifilm o nás.