Kam se to šplháme?

21.06.2021 07:38

Dnes bude tradiční pondělní příspěvek samozřejmě o Jirkovi. Včera to bylo pět let, co nás navždy opustil, ale jak zněla nejedna zpráva od vás, přesto je pořád s námi. Moc děkuji všem, kteří nám napsali, zavolali, vzpomněli si. Jsme rádi, že jste stále s námi, prožíváte náš rodinný příběh a ozýváte se. Díky...

Z rodinného archivu jsem vyhrabal jednu fotku z expedice, kdy jsme se pokoušeli o srdnatý sportovní výkon. Dostat Jirku do nadmořské výšky 1281 metrů, nebyl úkol úplně snadný. Startovali jsme u moře, ve třetím největším městě státu, který vám neprozradím. Pomohli jsme si nejprve autem, ale pak už následoval výstup po prašné, místy dost prudké, cestě. V prvním století se tudy valila láva, která v okolí způsobila obrovskou katastrofu.

Na kterou sopku se Jirka vyšplhal?

PRAVIDLA SOUTĚŽE POZNÁVÁME SVĚT

Odpověď na otázku z minulého týdne:

Minulou otázku nezodpověděl správně nikdo, což jsem tak trochu předpokládal. Právě probíhající Mistrovství Evropy v kopané je pro nás, fanoušky sportu, velkým svátkem. A já jsem měl to štěstí, že jsem se do místa konání opakovaně dostal a užil si tu fantastickou atmosféru. Byl jsem postupně v Nizozemsku, Portugalsku, Švýcarsku a Polsku. Zejména švýcarský výlet společně s Jirkou a tátou, to byl jeden z největších cestovatelsko sportovních zážitků v životě. Do avizovaného počtu pět doplňuji ještě Německo, kde jsem byl na jednom zápase našich na Mistrovství světa. Někteří z vás tipovali Anglii, což bohužel není správně. V kolébce fotbalu jsem zápasy viděl několikrát, ale nebyla to reprezentace, nýbrž anglická liga. Bohužel říkám proto, že od památného titulu našich v roce 1976, jsme největšího úspěchu dosáhli právě v Anglii v roce 1996, jenže tam jsem se bohužel nedostal.