Jak na pštrosí vejce

18.04.2016 08:42

Ano správně, všichni jste hádali Angola a nikdo se nemýlil. Vodopády Epupa patří k jednomu z našich nejoblíbenějších míst, které jsme navštívili. Pravda, docela jsme se k nim plahočili po nevalné silnici a při cestě zpět nás ohrožoval jeden domorodec, ale pokoukáníčko bylo parádní. Dokonce nám krátce zapršelo a dost možná i vypouštěli vodu z přehrady proti proudu řeky Kunene, takže jsme si mohli užít dostatku vody. Z vyprávění známe i opačné situace, kdy je vody málo a scenérie tím dost trpí. Ale za to se v takové situaci objevují krokodýli. My jsme jejich přítomnost rádi oželeli, vždyť jsme na břehu řeky stanovali.

A když už jsme u Afriky, připojíme náš víkendový zážitek. Rodiče spolužačky naší dcery chovají doma pštrosy a Monika nám od nich přivezla jedno vejce. "Jak se do něj máme dostat?" loudili jsme zaručeně nejsprávnější postup. Způsob je však naprosto jednoduchý, stačí vrtačka a vrtákem číslo 10 uděláte z obou stran otvor. Pak jednoduše vyfouknete obsah a je to. Misku si musíte nachystat pořádnou, vždyť jedno pštrosí vejce je velké jako asi pětadvacet slepičích.

Doma jsme jenom čtyři a to je na jedno vajíčko fakt málo, takže jsme měli večeři a protože nám chutnalo, zbytek jsme dorazili hned druhý den ráno na snídani. Chuť je s obvyklým vejcem od slepic vcelku podobná, ale možná díky kouzlu okamžiku jsme si opravdu pomlaskávali. Pštrosí produkt je navíc zdravý a neobsahuje cholesterol, takže jsme si mohli dovolit přidat pár škvarků a na výsledek se můžete podívat...Dobrou chuť