Facebook

20.10.2014 08:58

Dá se žít bez facebooku nebo jiného podobného komunikačního prostředku? Teď nemyslím na nějakého pastevce v Mongolsku, ale na lidi, kteří mají rádi internet, případně vlastní firmu nebo mají informace, které chtějí sdělit co největšímu počtu svých přátel. Osobně se přiznávám, že bez internetu si život nedovedu představit. Teda dovedu, ale nechci. Jak lehce se dnes dají získat informace...?! Dřív jsme kvůli obtížně zjistitelnému údaji museli jet někam do věděcké knihovny a ztratili tím půl dne. Dnes párkrát udeříte do klávesnice nebo mobilu a za pár vteřin se vše dozvíte, jak snadné.

Ale facebook je přece jen něco jiného a mou přízeň si, upřímně řečeno, nezískal. Jeho fanoušci visí nepřetržitě na sociální síti, posílají si zprávy se svými přáteli, sdílejí fotografie z každé vteřiny svého života. To už mi přijde opravdu moc. Ale je taky fakt, že ten systém lidi možná sbližuje a víc toho o sobě ví. V dnešní uspěchané době se docela často stane, že nemáme čas zavolat kamarádovi, ač bychom chtěli. A když už se mu ozveme, tak třeba zrovna nemá čas si povídat on nebo ona, natožpak, abychom se potkali osobně. Jenže s tím facebookem jste v obraze a kdykoliv se podíváte, co je u vašich přátel nového. Takže vlastně proč ne? Jen se to asi nesmí přehánět, mobil ani počítač nenahradí osobní kontakt ani náhodou.

Ale zpět k nám a našemu způsobu života. Chtě nechtě musím uznat, že asi nazrála doba, abych také já byl ve zmíněné oblasti aktivnější. Sice se snažím každé pondělí přidat na naše stránky novinku a jsem moc rád, že je mnozí z vás čtete a dokonce se ozýváte a reagujete. Ale pak je taky velká skupina těch, kteří by zájem o informace sice měli, ale sami si nevzpomenou, že by občas na svých počítačích zobrazili www.jirkamara.cz Možná by je tedy moje aktivita na facebooku, který považuju ze všech podobných možností za nejrozšířenější, i zajímala. 

Tak teda slibuju, že na našich facebookovských stránkách začnu přidávat informace. Budu zveřejňovat pondělní novinky, jak je znáte, ale i něco navíc. Mám tam velké dluhy a poslední změnu jsem provedl asi před rokem, když jsme vydali nový kalendář. To je jako bych byl od té doby nezvěstný. Přestože se považuju za počítačově docela gramotného, tak jsem v této oblasti na samém začátku. Takže se budu učit za pochodu a sledovat, jestli přibývá lidí, kteří dají našim stránkám "like", no prostě jestli se jim líbí :-)

Naše stránky se nachází zde FACEBOOK a když přidělíte svůj "like", pak už se vám bude jakákoliv naše aktivita zobrazovat ve vašem facebooku, jestli jsem to teda dobře pochopil :-)