Copak jsme to jedli?

15.03.2021 08:23

Už dlouho jsme nevzpomínali na nějaké speciální jídlo, kterých jsme všude po světě vyzkoušeli spoustu. V každé zemi se snažíme ochutnat co možná největší raritu. Většinou je to super zážitek a je celkem jedno, jestli nám pokrm chutná nebo ne, vzpomínka je důležitá. Podobně je to i naopak. Když u nás byli japonští nebo novozélandští kamarádi, nabídli jsme jim také tvarůžky nebo pečené koleno. A jejich reakce nás baví. Dámy z kolena pečlivě preparovaly libové maso a pánové si dopřávali to tlusté. Podobné reakce byly na sýr. Holky jsou trochu fajnovky, takže zápach je odradil. Kluci odéru říkali vůně.

Odkud pochází tato pochoutka a co to je?

PRAVIDLA SOUTĚŽE POZNÁVÁME SVĚT

Odpověď na otázku z minulého týdne:

Minule jsem vás trochu trápil bez nápovědy, a na odpovědích to bylo tentokrát znát. Málokdo to pískoviště poznal. Dunu du Pyla, nejvyšší evropský písečný přesyp, najdete u mořského pobřeží asi 70 kilometrů jihozápadně od Bordeaux, tedy ve Francii. Na výšku má 110 metrů.