V Anglii na fotbale

17.05.2015 18:38

Minulé pondělí jsem přirozeně žádné novinky nepřinesl, vždyť jsme byli na cestách a navíc neměli zrovna kvalitní připojení na internet. Dnes bych vám rád podal zprávu z naší výpravy. Program jsem naznačoval už před odjezdem a jak je naším dobrým zvykem, tak jsme jej dodrželi. Nejprve jsme si užili pár milionů květin v Holandsku a pak už šup přes moře do Anglie. Hlavní náplní byl fotbal, ale prošmejdili jsme si také Londýn a zajeli na pár hradů v okolí. Kdo chtěl, tak mohl sledovat naše fotografie na Facebooku a kdo nemá sociální sítě rád, tak mu nabízím možnost podívat se na fotky i tady u nás. Abych se neopakoval, vybral jsem jiné snímky, i když ze stejných míst. Na konci článku kliknete na první fotku a pak už můžete společně s námi prožít náš anglický příběh.

Co dodat k výletu? Noclehy jsme měli zajištěné v penzionech, hostelích či na ubytovnách, Jirka už nezvládá spát ve stanu nebo v autě. V tomto směru jsme se poučili pro příští výpravy. V loňském roce jsme ve Francii, Švýcarsku či Rakousku žádné zásadní problémy neměli, ale tentokrát jsme se několikrát výrazně netrefili. Třeba v Amsterdamu měli schody do našeho pokoje tak úzké a příkré, že jsme si vůbec netroufli po nich jít a byli tak donuceni si najít něco jiného. V Anglii se nám něco podobného stalo hned dvakrát, jenže náhradní varianta v danou chvíli neexistovala a tak jsme se dostávali do našich komnat docela krkolomě. V Doveru se nám správce objektu aspoň snažil pomoci. V Londýně na mou poznámku: "Upozorňoval jsem na invalidní vozík a vy nám dáte pokoj v nejhornějším patře, kam se dá dostat jen po točitých schodech," mladík v recepci jen pokrčil rameny. A co naděláte? Máme snad spát na ulici? Příště musíme být obezřetnější.

Důležitější byly ale zážitky a především ty fotbalové. Nečekané překvapení nám připravil Petr Čech. Telefonoval mi krátce po našem příjezdu do Londýna a v sobotu ráno nás překvapivě pozval na trénink Chelsea. Jirka tím dostal možnost podívat se na své oblíbence z bezprostřední blízkosti a má celou řadu fotek, které by mu mnozí fanoušci jistě mohli závidět. Byli jsme i v klubové jídelně na obědě a u vedlejšího stolu se cpali zaručeně dietním steakem či hamburgerem Drogba, Fabregas či trenér Mourinho. To byla bomba a nejen pro Jirku. Výletík se nám podařil a už přemýšlíme o dalším, vždyť za chvíli jsou prázdniny a my se určitě vydáme na další výpravu...

V Anglii na fotbale - fotogalerie

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>