Výsledky fotosoutěže

02.11.2014 16:28

Poslední říjnový den jsme ukončili dlouhodobou soutěž na téma fotografie zvířat. Kdyby mi na začátku někdo řekl, že nasbíráme 50 snímků, nevěřil bych mu. Ale fotek přibývalo a přibývalo a najednou před námi byla meta kulaté stovky. I tu naši příznivci hravě překonali a zastavili jsme se až na čísle 124. Neuvěřitelné, jsme nadšení a moc děkujeme všem za velký zájem zpestřit naše internetové stránky.

Ozvali se nám naši kamarádi, úplně neznámí lidé a zapojily se také děti ze škol. Někdo poslal svého domácího mazlíčka, další kvůli nám navštívil zoologickou zahradu a jiný pro změnu obohatil naši sbírku o exotické zvíře, které vyfotil v daleké cizině. Vznikla tak pestrá paleta a pro nás porotce obrovský problém vybrat nejlepší z nejlepších. Fotografií bylo hodně, a tak jsme v zájmu objektivity rozšířili počet členů komise na sedm.

Každý z nás vybral tři snímky, které ho oslovily, rozesmály neb prostě něčím okouzlily. A výsledky? Vítěz byl naprosto jasný, alespoň pro nás. Jeden jediný autor se objevil na všech hlasovacích lístcích, a proto si právem zaslouží být korunován jako vítěz. Všem tedy oznamujeme, že u nás vyhrál Radovan Blažek se svou kočičkou, která pije vodu z kohoutku. O kousek zpět zůstala Vendula Newrzellová se svým pávem a bronzovou medaili získala Renata Vacková a její vydřičky.

Všichni tři vítězové od nás už brzo obdrží poštou dárky, ale zkrátka nepřijdou ani všichni ostatní. Pravidla sice říkala, že knihu od nás dostane pouze ten, kdo zašle zvíře, které ve fotogalerii ještě nemáme. My jsme se ale nakonec dohodli, že odměníme úplně všechny autory. Chceme tím všem poděkovat za účast. Mnoho fotografií snese přísné měřítko kvality a jistě by zdatně soupeřilo i v profesionálních soutěžích. Díky všem a už teď se těšíme na další soutěž, kterou vyhlásíme někdy na jaře. Sledujte naše internetové stránky, ať nepropásnete příští šanci udělat radost nám i našim příznivcům a třeba i něco vyhrát.