Vyhodnocení naší soutěže

02.06.2014 09:40

Před časem jsme na našich stránkách vyhlásili soutěž "Nikdy se nevzdávám!" V sobotu 31. května byla uzávěrka přihlášek. Obdrželi jsme celkem jedenáct příběhů. Možná si řeknete, že je to málo? Těžko říct. Upřímně řečeno, já jsem čekal vyšší počet, ale na druhou stranu mé očekávání bylo asi přehnané. Za deset let našich aktivit v oblasti cestování s hendikepem jsme těch příběhů slyšeli mnohem víc. Jenomže ne každý touží svůj životní osud prezentovat veřejně. O to větší poděkování patří všem, kteří nám svůj životní příběh poslali. Několik přihlášených příspěvků porota do soutěže nemohla přijmout, zkrátka proto, že nesplňovaly vyhlášené podmínky.

Faktem je, že přes logické zdůvodnění jsme byli trochu smutní, že příběhů není více. Ale jen do okamžiku, kdy jsme zjistili, že velmi podobně jsou na tom mnohé další soutěže či ankety. Nebudu žádnou organizaci ani soutěž jmenovat, abych nehaněl jejich prestiž, ale sdělím vám jedno číslo. Mediálně známá akce celostátního významu měla v letošním roce 14 účastníků, proti tomu je tedy našich jedenáct statečných bez velké propagace v podstatě mimořádným úspěchem. A taky proto jsme se rozhodli v těchto aktivitách pokračovat. Už brzo vyhlásíme další soutěž a věřím, že vyprovokuje mnohem více našich příznivců k přihlášení. Jen zvolíme tentokrát méně osobní téma...nechejte se překvapit.

Nastal čas vyhodnocení. Rozhodli jsme, že vyhlásíme tři příběhy, které na nás zapůsobily nejvíce. Vybráno už máme, ale chceme taky trochu zapojit vás. Takže určíme ještě cenu diváků nebo spíš čtenářů. Využijete anketní otázky v levém sloupci na našich stránkách a napište nám, které tři příběhy nejvíce zaujaly vás. Budeme zvědaví, jestli se vaše volba bude shodovat s tou naší. A příběh, který dostane nejvíce hlasů, bude příběhem našich příznivců. Navíc tři vylosovaní hlasující od nás obdrží jednu naši knihu podle vlastního výběru.

Ještě jednou děkujeme všem autorům přihlášených příběhů a smekáme před jejich vůlí životní překážku překonat. Pevně věřím, že pozitivně ovlivníte někoho zcela neznámého a pomůžete mu vyrovnat se s podobnou situací. A právě inspirace pro druhé byla hlavním posláním naší soutěže. Kdyby jeden jediný člověk díky vám dokázal své obtíže překonat, tak měla naše soutěž smysl....