Vítězové soutěže

07.12.2015 08:47

Naše fotografická soutěž je u konce, zbývá vyhlásit vítěze a roseslat ceny. Jak s oblibou říkávám, výhodou našich soutěží je, že s námi vyhrává každý. Pravidla jsme opět nastavili tak, abyste splnili relativně lehkou podmínku a získali od nás dárek v podobě knihy. Nakonec se to podařilo všem 32 účastníkům naší soutěže Tip na výlet, i když jsme se při zasedání poroty u hodnocení trochu pohádali. Někteří členové komise důsledně prosazovali přesné splnění pravidel = tři ze čtyř porotců musí říct: "Jéé, tam bychom se rádi podívali," jenže co s místy, kde už jsme byli? Ozývaly se hlasy: "Tam přece nepojedeme znovu, raději se podíváme někam jinam." No jo, ale jak k tomu přijde soutěžící? Copak mohl vědět, že už jsme tam byli? A když jsme tam jeli, tak je to přece místo, které stojí za návštěvu. Logické argumenty přiznali dárek všem těmto snímkům.

Další spor nastal u fotografií z míst, na která se dá dostat pouze letadlem nebo lodí, případně složitým terénem, což je pro našeho Jirku problém. Teda ne, že bychom neuměli překonávat překážky, ale přece jen si musíme přiznat, že jsme naše cestování proti minulosti zjednodušili. Vybíráme si snadno dostupná místa, vyhýbáme se odlehlým lokalitám i přesunům letadlem. Důvodem je plicní ventilátor, na který je syn trvale připojený. Přístroj není tak odvážný jako člověk a pro bezproblémový provoz potřebuje určité podmínky. I v tomto případě jsme ale byli tolerantní a prostě si představili, že například na Maltu nebo Azory se nelétá letadlem, hlavně, že je tam krásně. Z podobných důvodů jsme na chvíli zapomněli, že kvůli Jirkovi cestujeme jen když je teplo. Nemůžeme riskovat jeho nachlazení, které by pro něj mohlo být obrovským problémem. Oceněno bylo tedy i zasněžené francouzské horské středisko, ač bychom se tam podívali spíše v létě. Tolerovali jsme i doporučení navštívit přímořské letovisko, přestože opalování a koupání v moři se na našich cestách většinou nevěnujeme. Zkrátka vyhráli všichni a dostanou od nás co nevidět jako dárek knihu.

Ale pojďme se věnovat vítězům a tedy pro nás nejkrásnějším fotografiím. Upozorňuji, že nejde o místa, kam bychom se nejraději podívali, ale o řekněme umělecký dojem, který v nás snímky zanechaly. Ale ono se to vlastně úplně nevylučuje, cestovat přece chceme i nadále a tak doufám, že se na ledasjaké místo, na které jste nás upozornili, podíváme. A vám doporučujeme to samé. Díky všem, kteří si s námi rádi hrají a soutěží. Naše vítěze, ale i všechny ostatní snímky naleznete zde ... TIP NA VÝLET