První soutěžní příběhy

03.03.2014 11:15

Na 28. února připadl Den vzácných onemocnění. Do akce se zapojili nemocní, jejich rodinní příslušníci či organizace z více než 80 zemí světa. Cílem je v různých podobách upozornit na souboje mnoha lidí z různých konců naší planety s neléčitelným zdravotním postižením. Boj velice často nejde vyhrát, ale umožňuje ukázat nezměrnou sílu i touhu žít těžký život důstojně nebo podpořit úsilí najít lék na nemoci, které jsou díky malé četnosti výskytu na okraji zájmu výzkumu.

Svalová dystrofie našeho syna je součástí našeho životního příběhu. Nemáme sílu vymyslet lék ani nashromáždit obrovské finanční prostředky na podporu výzkumu a proto jdeme vlastní cestou. Chceme, aby Jirka žil co nejkvalitněji, aby byl šťastný, smál se a svým optimismem i obrovskou vůlí byl příkladem pro druhé. Deset let cestování s hendikepem, které letos slavíme snad ukázalo, že naše cesta je správná. Našemu synovi se splnilo mnoho životních snů a rozhodně to nebylo zadarmo a bez práce. Jirka, všichni jeho blízcí i vzdálení kamarádi přiložili ruku k dílu a společně jsme pak dosáhli úspěchů, na které jsme pyšní. Naším velkým přáním je, aby tento úspěch ukázal cestu mnoha dalším, kteří bojují a rvou se za každý krásný den.

A tak si představte, že se na naší přednášce divačka rozbrečí a na konci nám přijde říct, že teď už díky nám ví, jak bojovat se svými problémy, které se jí najednou zdají tak malé a zvládnutelné. A jindy si maličká holčička přijde pro podpis se slovy: "Až budu velká, budu stejně statečná, jako váš syn." A to pak zase brečím já, ale vím, že jsem přes ty šílené podmínky vlastně šťastný.

Pevně věřím, že soutěž, kterou jsme vymysleli pro letošní rok splní svůj účel. Nebojte se nám napsat svůj životní příběh, třeba anonymě, ale napsat. Zcela určitě tím někomu pomůžete. Zajímají nás pozitivní zprávy, pohádky se šťastným koncem. Na začátku byl problém a na konci bylo vítězství. Velký problém = velké vítězství, malý problém = malé vítězství. Nehleďte ale na sílu a velikost příběhu, jen ho nám a čtenářům našich internetových stránek představte. I překonání rýmy nebo posměchu okolí může kohokoliv z nás povzbudit. Podívejte se do kategorie "SOUTĚŽ", seznamte se s pravidly i prvnímy příběhy, které jsme právě teď zveřejnili. Další budou následovat zase za měsíc.

Moc děkuji všem, kteří nám napsali a neváhali se podělit o dojemné životní osudy. Kéž by inspirovali další naše příznivce, aby příběhů bylo hodně a tím i větší šance někoho dalšího povzbudit či vyprovokovat k aktivitě. Držíme palce všem, kteří se nevzdávají a ukazují cestu ostatním.