Pocta Francii

16.11.2015 12:12

Asi nikoho nenechaly chladným události z Paříže, kde teroristé bohužel opět ukázali, že jsou schopni všeho a zabíjení nevinných je pro ně snad potěšením. Nerozumím náboženství, nerozumím politice a nerozumím podobným akcím. Nechci se ani pouštět do nějakých rozborů a úvah. Vlastní názory si tvoříme na základě informací, které nám nabízí média a kdo ví, kolik z nich je pravda a kolik pouze manipulace. Po světě jsme ledasco procestovali, ač je pravdou, že jsme navštěvovali především bezpečné země. Oblastem, kde jsou války, velká chudoba či zhoubné nemoci jsme se vyhýbali. Je mi velmi líto, že lidé musí žít v nebezpečí života, hladovět a nemít ani moc velkou naději, že bude líp. To musí být fakt strašný. Něco o tom přece jen vím - vždyť náš Jirka a my s ním taky nemáme naději na jeho vyléčení.

Máme šanci my malincí něco udělat? Asi těžko, snad jen odsoudit zabíjení a vyjádřit podporu Francouzům. Zbytek musí udělat ti velcí a bohatí. My musíme věřit, že se jim to podaří a náš život se nebude měnit k horšímu. Snad nebudeme ze strachu jen sedět doma, aby nás na ulici někdo nepřepadl. Snad se nebudeme bát sednout do letadla, aby nevybouchlo. Snad nebudeme mít obavu jít do kina, restaurace nebo na fotbal, aby tam po nás někdo nestřílel. Naši předci tvrdě pracovali, abychom se měli líp, my tvrdě pracujeme, aby se měli líp naše děti. Tak snad by mohli ti štědře odměňovaní politici pracovat, aby Evropa i naše republika zůstala bezpečným místem, kde je nám dobře a nestala se něčím úplně jiným.

Do naší fotogalerie jsem zařadil snímky z našeho cestování po Francii. Je to krásná země, ve které jsme se vždy cítili moc dobře i bezpečně. Kéž by tomu tak bylo i nadále. Na fotky se můžete podívat .....FRANCIE