Kam v zimě za teplem?

10.11.2014 10:23

Už zítra u nás bude sněžit, teda mělo by, vždyť je Martin a ten přece přijíždí na bílém koni. Nevím, co říkají statistiky, ale mám pocit, že to většinou není pravda. Někdo má zimu rád a někomu zase nastává smutnější období roku. Sluníčka nám bude ubývat a dočkáme se spíš plýskanic, šedivých dní či mlhy. Nezbývá než utéct někam za teplem a nebo si najít domácí zábavu a těšit se na jaro.

S manželkou jsme dřív vyráželi na běžky a bylo to fajn. ale přece jen máme raději teplo. Jeden z nás musí být navíc s Jirkou, takže bílá turistika nám spíš nehrozí. Pro Jirku je zima obzvlášť složitá. I když se sebelíp obleče, za chvíli prochladne a ztuhlou rukou není schopen ovládat svůj vozík. Taky proto jsme v minulosti vyjížděli na jižní polokouli za teplem.

Z našich besed a mailových zpráv víme, že celá řada lidí je na tom stejně jako my a sluníčko mají raději než sníh. Čím dál častěji odpovídáme na otázky týkající se Austrálie nebo Nového Zélandu. Snad proto jsem vám na dnešek připravil fotogalerii Austrálie. Můžete se podívat na 60 snímků a snad se i trochu ohřát. Fotky naleznete ZDE.

Zavzpomínejte společně s námi na naši nejdelší a asi nejnáročnější expedici v životě. A pokud se budete chtít dozvědět víc, stačí si jen přečíst naši knížku To snad není možný nebo se podívat na film Kolem země klokanů. Dlouhé zimní večery jsou pro čtení ideální a taky já si slibuju, že v prosinci a lednu, až bude víc času, zalezu si pod peřinu a budu číst. Mimochodem máte nějaké zajímavé tipy na knižní tituly s nimiž je zima taková nějaká kratší???