Jedeme do Asie

10.03.2014 07:59

Tak především přeji všem ženám hodně zdraví. Svátek MDŽ připadal na víkend, tak se to dnes snad ještě hodí. A hodně zdraví určitě přeji i mužům, protože co by dělaly zdravé ženy s nemocnými muži, že jo? To by o nás musely pečovat a tím pádem by se neměly tak dobře, jako když jsme plní síly a energie a pečujeme my o vás :-) Tak třeba moje manželka teď pořád ještě spí, ale já jsem už vyvenčil psa, uvařil čaj, něco málo popracoval a teď jen čekám až se vzbudí a dáme si snídani. Teda já si vlastně nic nedám, protože mi Alena naordinovala jarní očistu a musím se cpát čímsi zaručeně zdravým a přírodním, co ze mě vytáhne všechno špatné, ve střevech a břišní pneumatice poctivě nastřádané za uplynulý rok.... Tolik teda něco málo ze života, ale vraťme se k našemu cestování.

Docela pěkný ohlas má naše fotogalerie. Minulý týden jsme se věnovali soutěži a já mimochodem doufám, že se do ní další z vás zapojí a pomůžou tím sobě i ostatním. Teď je na čase doplnit další zemi a vzpomínku na ni. Přesuneme se do jiného světadílu a pro dnešek jsem vybral Tchajwan. Tuto asijskou zemi jsme zkoumali pouze pár dní, ale zážitky byly parádní. Vlastně jsme sem vůbec jet nechtěli, návštěva byla jen logická shoda okolností. Zkrátka při cestě na Nový Zéland jsme museli někde přistát, protože letadlo přes půl zeměkoule bez přestávky na doplnění paliva nedoletí. A tak jsme si říkali, že když už v hlavním městě Taipei přestupujeme, tak tam na tři dny zůstaneme a něco zajímavého zjistíme a zažijeme. A povedlo se, především díky mladíkovi jménem James, kterého jsme zcela náhodně potkali. Vyprávěl jsem mu náš životní příběh a on se rozhodl, že udělá maximum, abychom na Taipei i na něho nikdy v životě nezapomněli. Děkujeme Jamesi, nezapomeneme.

Navštivte tedy naši asijskou fotogalerii a zavzpomínejte společně s námi. Pokud by se někdo chtěl dozvědět ještě víc, stačí si přečíst knihu Nový Zéland návrat k protinožcům, kde o pobytu v Taipei docela podrobně píšu. A dobrá rada na závěr - až jednou poletíte někam daleko a budete jako my přestupovat, využijte toho. Je to přece výhodné. Kdo může říct, že byl na Tchajwanu a nedal ani korunu za letenku. My teda jo, vždyť letadlo na Nový Zéland tam stejně zastavovalo, tak jsme jen vystoupili a za několik dní pokračovali dál. Škoda, že jsme tehdy nebyli zkušenější a přestávku si neprodloužili na celý týden, mohli jsme z Tchajwanu vidět ještě víc.