Hrajete si rádi?

09.11.2015 09:51

Včera jsem dostal od kamarádů kontrolní test, jestli mám vůbec právo se nazývat cestovatelem. Hrdě hlásím, že jsem prošel jako úspěšný absolvent prověrky znalosti významných měst světa. Teda všechno jsem dobře neměl, ale pár chybiček mi bylo prominuto. Jestli si chcete pohrát a současně prověřit své znalosti, tak nabízím odkaz .... KVÍZ Aspoň si vyzkoušíte, jestli vás takové hry baví. Náš kalendář na rok 2016 přece nabízí něco podobného, teda samozřejmě mnohem lepšího :-) Vždyť můžete i vyhrát.

Naše podzimní besedy jsou přesně v polovině. Moc rádi jezdíme opakovaně na stejná místa, protože máme možnost se potkat s lidmi, kteří se za ty roky už stali našimi přáteli. Ale minulý týden byl docela výjimečný i v tom, že v knihovně Vlašim jsme přednášeli vůbec poprvé. A troufám si říct, že určitě ne naposledy. Nadšeným divákům se vůbec nechtělo domů a nejraději by hned poslouchali další téma. Pro nás to byla nádherná pochvala, moc děkujeme, Vlašimáci. Tento týden jedeme dokonce dvakrát na místo, kde jsme ještě nikdy nebyli - nejdřív ve čtvrtek do Dobrušky a pak v pátek do Černožic. Snad budou diváci taky spokojení. Moc se těšíme.

Po čase jsem se vrátil k naší fotogalerii a rozšířil ji o Finsko. Můžete se podívat na pár fotek a zavzpomínat na náš skandinávský výlet z letošního roku. Zemí tisíců jezer jsme jen prosvištěli od severu k jihu, ale stačili jsme párkrát zabrzdit a na ledasco zajímavého se podívat. Příroda je tady nádherná a jistě by stálo za to si ji pořádně užít, v létě na lodi či na kole a v zimě na běžkách nebo v sauně, to je Finsko ...fotogalerie